Elnienos troskinys, čili sriuba su elniena patiektas ant medinės lentelės

Čili sriuba su elniena

Čili sriuba – tai kulinarinis stebuklas, kuris ne tik sušildys jūsų sielą, bet ir pamalonins jūsų skonio receptorius. Tai puikus patiekalas šaltai žiemos dienai ar tam ypatingam vakarui kai norisi komfortiškai pasimėgauti skaniu ir sočiu naminiu maistu. Sveika ir skani čili sriuba su elniena yra nauja alternatyvaus skonio kelionė tiems, kurie pavargo kasdien valgyti tuos pačius pabodusius patiekalus.

Elniena nėra produktas, kurį lengvai rasite užsukę į artimiausią prekybos centrą, todėl kai kuriems žmonėms ji gali atrodyti labai egzotiška. Nepaisaint to, elniena yra tvari, maistinga mėsa, kuri puikiai tinka čili sriubai. Elniena yra neriebi, mažai cholesterolio turinti mėsa, pasižyminti dideliu baltymų ir geležies kiekiu. Įrodyta, kad ji yra sveikesnė nei kita radona mėsa. Šią mėsą galima paruošti labai įvairiai – rūkyti, vytinti, skrudinti, kepti ant grotelių ar panaudoti kaip alternatyvą jautienai net tokiuose patiekaluose kaip čili sriuba.

Mėgaukitės sušildančią skonių kelione išbandydami mūsų receptą!

Jums reikės:
  • Maltos elnienos, 1kg
  • Didelio svogūno, ½
  • Natūralios pomidorų tyrės, 500g
  • Pupelių pomidorų tyrėje, 400g
  • Kukurūzų, 200g
  • Raudonosios paprikos, ½
  • Itin aštraus čili padažo (arba čili pipirų), pagal skonį
  • Rūkytos paprikos miltelių
  • Saldžiosios paprikos miltelių
  • Česnakų granulių
  • Druskos
  • Juodųjų pipirų (penkių pipirų mišinys dar geriau)
  • Baziliko šakelės
  • Aliejaus kepimui
Eiga:

Įkaitinti didelį puodą storu dugnu, įpilti aliejaus (labai negailėti). Įkaitus aliejui sudėti pjaustytą svogūną ir kepinti kol suminkštės. Į apkeptus svogūnus sudėti maltą elnieną ir kepti kol neliks žalios mėsos gabaliukų. Nepamirškite maišyti! Apkepus mėsą – supilti pomidorų tyrę. Tuomet sumažinkite ugnį, uždenkite puodą dangčiu ir leiskite šiek tiek pasitroškinti. Vėliau sudėkite pupeles, kukurūzus ir pjaustytą paprika. Vėl uždenkite puodą ir leiskite pasitroškinti. Galiausiai sudėkite visus prieskonius, įpilkite čili padažo (arba įdėkite pjautytų čili pipirų) ir įmeskite baziliko šakelę. Viską išmaišę, uždenkite puodą ir palikite troškintis apie 30 minučių (nepamirškite pamaišyti). Jei troškinys kiek per tirštas galite įpiti šiek tiek vandens. Paruoštą trokinį pagardinkite Jūsų mėgstamu sūriu.

Čili sriuba su elniena paruošta – skanaus!

Šio recepto video rasite čia

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *