Keptas elnienos kumpis
Jums reikės:
- Elnienos kumpio
- Druskos
- Pipirų
- Česnakų granulių
- Sviesto
Eiga:
Išpjaustytą kumpio gabalėlį apibarstyti druska, pipirais ir česnakų granulėmis (kiekis, pagal Jūsų skonį). Leisti mėsai bent 30 min “pailsėti”, kad prieskoniai gerai įsigertų. Iki aukštos temperatūros įkaitinti keptuvę ir išlydyti sviesto (sviesto turi būti tiek, kad susidarytų apie pusė stiklinės skysčio). Išsilydžius sviestui į keptuvę dėtį jau “pailsėjusį” kumpį. Kiekvieną kumpio pusę apkepti po 1,5 minutės arba kol mėsa pasieks 45-60°C (priklauso nuo pasirinkto mėsos gabalo dyžio). Viso kepimo metu LAISTYTI mėsą lydytu sviestu, taip mėsa neišdžius ir liks minkšta bei sultinga. Mėsa turi pasidengti auksto spalvos plutele, bet nepajuoduoti.
Keptas elnienos kumpis paruoštas – skanaus!
Šis receptas – tik vienas iš daugybės variantų. Kokių elnienos kumpio ruošimo būdų žinote Jūs? Pasidalinkite savo patirtimi, receptais ar gaminimo triukais komentaruose!
Šio recepto video rasite čia