elnienos burgeriai ant medinės lentelės su bulvytėmis

Sultingas elnienos burgeris

Elnienos burgeris – lygevertė jautienos burgerio alternatyva. Tradiciškai burgeriams naudojama jautiena, tačiau išpopuliarėjus šiam patiekalui, galime rasti vis daugiau jo interpretacijų. Nors mėsainių gimtinė yra Jungtinės Amerikos Valstijos, tikime, jog beveik kiekviename pasaulio kampelyje atrasite šį patieklą. Gal kitokį, prisilipinusį būtent tam regionui būdingą skonio paletę, tačiau vis tiek burgerį. Mes, taip pat, esame išbandę savitą mėsainio interpretaciją, kuria norime pasitalinti ir su Jumis.

Mūsų interpretacija – burgeris su elniena. Toks burgeris yra švelnaus skonio, itin sultingas, tačiau neriebus. Dėl šios priežasties, elniena suteikia daugiau galimybių ekperimentuoti ir atrasti tą tobulą burgerio receptą, kuriame atsiskleidžia ne tik geriausios mėsos savybės, bet ir tobula harmonija su skrudinta bandele, daržovėmis, sūriais bei padažais.

Mūsų elnienos burgeris yra kiek aštresnis. Jei aštriai nevalgote – pakeiskite recepte nurodytus padažus Jūsų mėgstamais.

Pasiraitokite rankoves ir išbandykite mūsų receptą!

Jums reikės:
  • Maltos elnienos
  • Bandelių (renkamės pilno grūdo)
  • Jums patinkančio salotų mišinio (mes naudojome gražgarstes ir sultenę)
  • Saldžiosios paprikos
  • Mozzarella sūrio
  • Adžikos
  • Saldžiarūgščio padažo
  • Druskos
  • Pipirų
  • Rūkytos paprikos miltelių
  • Baziliko (naudojome džiovintą, bet puikiai tinka ir šviežias)
  • Aliejaus kepimui
Eiga:

Bandeles perpjauti išilgai ir paskrudinti gerai įkaitintoje orkaitėje, kad išorė taptų traški, o vidus išliktų minkštas (bandeles, taip pat, galime skrudinti keptuvėje ant sviesto). Į maltą elnieną suberti visus prieskonius ir gerai paskirstyti po visa mėsą, suformuoti papločius atsižvelgiant į turimų bandelių dydį. Įkaitinti keptuvę, įpilti šlakelį aliejaus ir sudėti jau suformuotus mėsos papločius. Kepame kol mėsa iš abiejų pusių gražiai apskrus. Svarbu paminėti, jog mėsos papločius reikėtų versti tik vieną kartą ir neperkepti (vartant dažniau ar per ilgai kepant mėsa gali išsausėti). Ant apskrudusių bandelių užtepti saldžiarūgščio padažo ir uždėti gabalėlį mozzarella sūrio. Toliau dedame iškepusią mėsą (svarbu, kad vis dar būtų karšta), o ant jos dar vieną gabalėlį mozzarella sūrio. Galiausiai uždedame adžikos, salotų mišinio, pabarstome kubeliais supjaustytos paprikos ir uždengiame burgerį kita bandelės puse.

Elnienos burgeris paruoštas – skanaus!

Šio recepto video rasite čia

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *